RADIO NIKOSIA


FULL DE PREMSA

Llançament: Mundo Nikosia-Recopilatori 10 Aniversari Radio Nikosia

Txarango, Manu Chao, Che Sudaka i Yacine & The Oriental Groove, entre d'altres, presenten un disc recopilatori en homenatge a Ràdio Nikosia.


Dijous 14 de febrer. 12:30 hs. Bar del Convent de Sant Agustí. C / Comerç 36-08003 - Barcelona.Txarango, Manu Chao, Che Sudaka, Yacine & The Oriental Groove, Planeta Lem i Karamelo Santo, són algunes de les bandes i músics que formen part d'aquest recull de versions inèdites realitzat en homenatge i benefici de Ràdio Nikosia, la primera emissora al estat en transmetre des de l'anomenada bogeria.

Ràdio Nikosia és una emissora realitzada per persones que han estat diagnosticades de problemes de salut mental. És una experiència que intenta una mirada lateral sobre la bogeria, que busca vies alternatives-i alteratives-per de-construir l'estigma i recuperar espais de llibertat. En aquest 2013 Nikosia compleix 10 anys de funcionament i és aquest un dels motius que donen suport al llançament del disc: Mundo Nikosia.

La majoria de les bandes que componen aquest recopilatori han passat pels estudis de Ràdio Nikosia a Contrabanda FM. Han compartit músiques, rialles, lluites, preguntes i moments; han format part de l'ona dolçament expansiva que generen els nikosians i nikosianes. D'allà va sorgir la idea del disc. Un disc que reflecteix en certa manera aquest món íntim de ràdios, paraules, bogeries i músiques, un disc que va anar prenent forma gràcies a la insistència de Che Sudaka, la constància dels companys de fuialconcierto.com, les habilitats tècniques de Aleko, de Planeta Lem i l'art de portada de Silvina.

El CD està format per 20 cançons donades per bandes i músics amics. Algunes d'elles són inèdites, altres són inèdites en la seva versió.

Fuialconcierto.com és una de les primeres conciertecas on-line d'Espanya. És una web sense ànim de lucre, que amb l'ajuda dels usuaris, recopila i ordena els vídeos dels millors concerts de tot el món que es pugen a YouTube. Aquests són gravats pels espectadors, des d'un punt de vista diferent, amb l'intenció de compartir i difondre aquests moments inoblidables viscuts en els concerts. Els seus creadors, al costat de la comissió de producció de Ràdio Nikosia, han estat els encarregats de recopilar el cos sonor d'aquesta obra solidària, d'una qualitat musical i humana innegable.

En definitiva, Món Nikosia és un cd que resulta de trobades, de complicitats entre persones i experiències. És l'inici d'un nou itinerari conjunt, una altra aventura nikosiana entre amigues i amics.

Com a part de l'acte es celebrarà una actuació en acústic, una invitació a explorar els ritmes i textures que poblen el disc. (Compartirem aperitiu)

D'altra banda, la conferència de premsa serà l'avantsala d'un concert multitudinari que tindrà lloc el dia 29 de Juny a les 20:30 h a l'Espai Jove Fontana amb la participació especial de diverses de les bandes i músics que han estat al disc .
IMATGE DE LA PORTADA DEL CD

Les bandes i els seus respectius temes que conformen el CD són:

01 – Ke Onda – Barcelona
02 - Che Sudaka – C’est plus beau
03 - Avanti Esperanza – Tiran Bombas
04 - Microguagua - Let me dub
05 - Planeta Lem – Mind the Gap!
06 - Txarango - Nits amb Txarango
07 - Cuatro pesos de propina – Naufrago
08 - Blind Reverendo - Es difícil
09 - Yacine & The Oriental Groove - L' Armée
10 - Karamelo Santo - Diente
11 - Chimango – Esperanza
12 - Skarallaos - Tre parole
13 – Egoitz 22 - Volver a sonreír
14 - La Shinga - La gente buena
15 - Bandidos Sónicos - Lo que queda
16 - Manu Chao – Mi vida
17 - Empty Cage – Gos fosc
18 - La Ruge Band - El tubo de los sueños
19 - Los homo sexuales – Piloto
20 – NorT – Carles Sabater

Quan: Dijous 14 de febrer. 12:30 hs. Convent de Sant Agustí. Bar del Convent. C / Comerç 36-08003 - Barcelona.

Mundo Nikosia